Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 

Federația Română de Autoapărare

Autoapărare
護 身 術

GOSHIN JUTSU – AUTOAPĂRAREA FIZICĂ

Autoapărarea reprezintă un concept universal care face referire la tehnici și metode de autoapărare care pot fi: autoapărare fizică, autoapărare psihologică, verbală, cu arme albe, cu obiecte contondente, cu arme de foc sau mijloace special create în acest sens. Noi, particularizăm autoapărarea fizică în lupta corp la corp fără mijloace străine corpului omenesc.

Autoapărarea fizică este compusă din sinteza și simbioza celor mai eficiente metode și mijloace de contracarare a unui atac fizic, prin coagularea acestora într-un sistem tehnico-metodic și de evaluare a deprinderilor dobândite, în concordanță cu principiile pedagogice și particularitățile tactico-psihologice ale luptei corp la corp.
Tehnicile de autoapărare promovate de F.R.A. sunt derivate din diferite stiluri de luptă, simplificate și adaptate situațiilor concrete. Autoapărarea fizică nu este un nou stil, ci o maniera eficientă de a interpreta, sintetiza și aplica în lupta corp cele mai simple și utile tehnici din artele marțiale.

Scopul Departamentului de Autoapărare Fizică din F.R.A. este de a promova un sistem de autoapărare eficient, aplicabil în lupta corp la corp de către oameni fără un antrenament special în artele marțiale dar și de practicanți ai diferitelor stiluri, independent de regulamentele competiționale sau metodica stilurilor de lupta. Este un sistem dinamic care poate fi reglat în funcție de factori determinanți (necesitatea imediată, condițiile de luptă) sau de influență (evoluția metodică a diferitelor stiluri de arte marțiale, tendințe socio-psihologice ale luptei corp la corp).

Autoapărarea fizică deși nu urmărește latura competițională va promova un sistem competițional în scopul demonstrării ideale a procedeelor exersate și de a diversifica posibilitățile de întrecere sportivă a membrilor federației. Acest sistem constă în probe specifice.